Aktiviteter & Evenemang

Det finns olika aktiviteter och evenemang som organiseras på Wermlands Nation, från kör och miljöutskott till pubkvällar och formella bal.

Här nedan får du en snabbtitt på våra aktiviteter.

Är du intresserad av att underhålla på våra pubar? Kontakta kuratel för mer information, maila här.

Eller kanske du vill jobba på våra aktiviteter? Se mer här.

Events

till ajp.JPG

American Jazz Pub

Vad är väl en onsdag utan burgare och grym livejazz? Ingenting! Det är därför vi på Wermlands Nation välkomnar er in i Wermen hos våran American Jazz Pub.

Due to Covid-19, American Jazz pub is temporarily canceled. We are working our best to bring it back later this autumn.

till game pub.jpg

Board Game Pub

Ibland behöver man bara en myskväll efter en lång dag vid universitetsstudier. Vad hade väl då passat bättre än spelkväll med dina närmaste vänner? Varannan onsdag bjuder vi till Game Pub hos oss på Wermlands Nation. Ta med ett brädspel eller låna en av våra!

Board game pub opens every even week Wednesday at 19.00!

Frunch

Frunchen (frukost+lunch = frunch) är den perfekta starten till helg. En brunchbuffé bortom det vanliga. Välj en del gamla som nya favoriter, fyll på med kaffet och njut av en härlig frukoststund med dina nära och kära.

Frunch opens every odd week Saturday at 12.00.

Sittnings

Boka sittning på Wermlands Nation! Sittning är en svensk studenttradition där en skolklass, organisation eller en grupp av vänner samlas för middag, sång och underhällning.

Läs mer och boka din sittning här.

öm.jpg

Esaias Tegnérs Bal

Esaias Tegnérs Bal är Wermlands årliga bal som anordnas varje år i Oktober. Den tredje helgen i oktober bjuds alla Wermlands nuvarande och före detta aktiva till en helkväll av magi, middag och underhållning med efterföljande dans. ET-balen är det perfekta tillfället att piffa upp sig och träffa nya som gamla vänner.

 
 

Environmental Committee

Vi lever på en härlig planet som behöver vår hjälp! Därför är ett av huvudmålen här på Wermlands Nation att göra nationenlivet och dess kultur så hållbar och miljövänlig som möjligt.

För att göra detta planerar vi, miljökommittén, workshops, filmkvällar, vandringsturer tillsammans med många andra evenemang för att utbilda och visa hur viktigt det är att upprätthålla den vackra världen vi lever i!

Det finns alltid mer att göra! Om du vill hjälpa oss att utbilda och främja medvetenhet om miljöutmaningar, delta i vandring, plantera grönsaker eller dela dina nya idéer, har du hittat rätt plats! Kom och träffa oss för fika och en trevlig pratstund på tisdagar klockan 18.00 i Wermlands källare.

Alla är välkomna!

Hitta miljöutskottets facebook här.

Environmental Coordinators

Mötena leds av miljösamordnare som är förmän på Wermlands Nation. Miljösamordnare träffar också vårt Kuratel och ansvarar för att hålla kontakten med Kuratel vid arrangemang.

Vakant

Vår förmannaposition som miljösamordnare är för tillfället vakant. Kontakta Valberedningen om du är intresserad av att ansöka om denna tjänst.

Logo__FBProfilePic__Blue1.jpg
Untitled

Vakant

Vår förmannaposition som miljösamordnare är för tillfället vakant. Kontakta Valberedningen om du är intresserad av att ansöka om denna tjänst.

 

Gudrunkören

Wermlands, Blekingska och Kalmar Nationer har en gemensam kör som heter Gudrunkören. Det är öppet för alla som vill sjunga, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet! Vi repar tisdagar mellan 19.00 och 21.30 i Wermlands nations källare, och ger uppträdanden regelbundet på nationfester och större helgdagar. Det finns naturligtvis alltid fika, då det är dags att umgås och träffa nya vänner.


På grund av Coronapandemin kommer Gudrunkören tyvärr inte ta in några nya medlemmar under september 2020. I oktober 2020 kommer vi omvärdera situationen. Gå gärna med i vår facebookgrupp så kommer vi att acceptera din förfrågan så snart som vi tar in nya medlemmar.
 

Länk till Gudrunkören facebook här.

Email: gudrunkoren@gmail.com

Hitta Gudrunkörens hemsida här.

Gudrunkören rep
Gudrunkören rep

Gudrunkören konsert
Gudrunkören konsert

Luciakonsert
Luciakonsert

Gudrunkören rep
Gudrunkören rep

1/3

Sports Committee

 

Wermlands har sin egen idrottsutskott. Utskottet samordnas av idrottsförman som är en förman på Wermlands Nation.

På senaste tiden har utskottet fokuserat på yoga.

Alla vet att studentlivet ibland kan bli stressande, på grund av studiemängden, plus det stora utbudet av aktiviteter som händer i Lund. Detta kan göra att vi känner oss vilse i mängden eller rädda för att vi saknar något eller någon. Vi behöver alla lite tid för oss själva, att slappna av och få positiva vibbar, så att vi kan gå vidare med mer energi och beslutsamhet. Enligt vår uppfattning är yogaklassen på Wermlands Nation precis det och lite till. Under 60 minuter får du strecha, koppla av och hitta din inre connection till dig själv, i en varm och mysig miljö.

Varje måndag klockan 19:00 i Wermlands källaren.

Gratis för Wermlands medlemmar och 30 sek för alla icke-medlemmar.

Har du en idé som idrottsförmannen borde ta sig till? Kontakta hen här.

Tandem & Högtidsbangolf

Hos oss på Wermlands Nation och i Studentlund har vi en del specialiteter som kan lätt förvirra en novisch (klicka här för mer information om novischer!) eller annan.

 

En av dessa är Tandemstafetten, ett traditionsenligt evenemang som anordnas varje år förutom då det vankas Lundakarnevalen. Vid Tandemstafetten deltar majoriteten av Studentlunds nationer, Lunds studentkårer samt övriga studentorganisationer. Evenemanget går ut på att tävla i tandemcykling med en sträcka hela vägen från Göteborg till Lund. Och hur hade detta varit om det bara hade varit två, vältränade, deltagare som hade deltagit i denna afton? I sann lundensisk anda skickar vi såklart en hejarlag med cykeln. Resultat blir därmed; en cykel, en buss och 50-tal festglada studenter. Evenemanget anordnas oftast under maj-månad.

En annan tradition på Wermlands Nation är Högtidsbangolf – ett evenemang bortom andra. Här samlas Wermlands trognaste medlemmar och spelar bangolf tillsammans – klädd i högtidsdräkt så klart. Evenemanget anordnas oftast i början av juni.

Högtidsbangolf
Högtidsbangolf

Tandemstafetten
Tandemstafetten

Högtidsbangolf
Högtidsbangolf

Högtidsbangolf
Högtidsbangolf

1/3

PR Committee

 

PR-utskottet är Wermlands arbetsgrupp för PR och sociala medier. Är du intresserad av grafik och design, sociala medier eller är du en fena på att skriva nyhetsbrev och inlägg på Facebook? Då är PR-utskottet för dig!

 

Tillsammans med kuratelet, planerar och ansvarar utskottet för nationens ansikte ut- och inåt på nationens hemsida och sociala medier m.m. Är detta något för dig eller har du en idé du vill se på våra medier? Se till att kontakta kuratelet via exp@wermlandsnation.se