top of page
116863878_3093232880903104_6846550970120

Studentbostad

Wermlands Nations studenthus har 22 korridorrum och cirka 15 lägenheter. Wermlands är en mysig och central plats att bo på!

Hur man får bostad på Wermlands

Det finns två sätt att få bostad:

 

1. I början av varje termin, beroende på hur många som rör sig, finns ett par rum tillgängliga för novischer. För novisch-kön prioriteras sökande från Värmland, Dalsland, Svealand och Norrland ("hemortsrätten").

 

2. Det andra sättet är att bli aktiv i vår nation. Poäng ges till alla inblandade studenter genom ett poängsystem baserat på hur mycket de arbetar inom nationen. När ett kontrakt slutar för ett korridorrum eller en lägenhet fördelas rummet till studenter som har högsta poängsummor. Förmän och arbetare prioriteras i bostadskön.

 

Hur ansöker jag?

Korridorrum

Korridorrum är för dem som vill ha sitt eget rum men vill dela kök och badrum med andra studenter. Rummen är cirka 16 kvadratmeter stora och omöblerade men har garderob och handfat.

Lägenheter

Lägenheterna är för dig som vill ha ditt eget kök och privata utrymme under dina universitetsstudier. Vi har lägenheter som sträcker sig från studior till 4-rumslägenheter. Du ansöker om hela lägenheten, vilket innebär att du är ansvarig för att hitta dina rumskamrater.

Hyresreglemente

 

Förutom hyreskontraktet som skrivs mellan parterna, reglerar detta hyresreglemente avtalsförhållandet mellan hyresgäst och hyresvärden Wermlands Nations Studenthem.

ALLMÄNNA Uthyrningsvillkor (SWE)

bottom of page